Huden

Vår livsstil påverkar hudens åldrande. Stress, sol och dåliga kostvanor bidrar till att huden åldras snabbare.

Huden är vårt största organ och speglar hur vi mår på insidan. Stress är något som de flesta känner av i perioder mer eller mindre, för vissa kanske hela tiden, det är så vi lever idag.

Vid långvarig stress bryts hudens kollagen ner snabbare vilket resulterar i att den tappar sin spänst, fasthet och lyster, detta leder till att huden åldras i förtid. Huden kan även bli mer lättirriterad och ömtålig eftersom hudens egna skydd är sämre. Akne i vuxen ålder kan också vara en bieffekt av stress eftersom kroppen producerar mer av hormonet kortisol.

Solen, vet vi sedan länge , har en skadlig påverkan på huden. Förutom att kraftiga strålar orsakar brännskador på huden, medför solen andra skador som visar sig på huden över tid, såsom pigmenteringar, ytliga kärl, grövre hy och hudens förtidiga åldrande.

Vad vi väljer att stoppa i våra kroppar visar sig också på huden, kosten påverkar vår yttre en hel del.

Sugarface – en hy med minskad lyster, glåmig, seg och stum med försämrad spänst, detta är effekter av glykering. Att stoppa i sig för mycket socker vet de flesta bidrar till ohälsa och sjukdomar i kroppen men det påverkar även huden. Socker omvandlas till glukos i kroppen och genom en biokemisk process binds glukos till proteinmolekyler och bildar AGE,s (advanced glycation end products, dysfunktionella proteiner), detta kallas för glykering. Kollagenet är särskilt utsatt protein för sockret som gärna smälts ihop tillsammans med kollagenet som då blir segt och fungerar inte som det ska. Kollagen är en stödväv som gör huden elastig och spänstig och ska hålla huden slät. Men ju mer socker man tillför till kroppen desto mer AGE,S bildas och kollagenet kan därför inte göra sitt jobb, detta syns genom rynkor och slapp hud framför allt. Detta blir allt svårare för huden att reparea och återhämta sig ifrån ju äldre man blir eftersom huden cellaktivitet minskar med åldern. AGE,S gör huden även mer sårbar för skadliga fria radikaler, för att skydda huden mot detta används produkter rika på antioxidanter och genom en bra kosthållning. Protein stärker kollagen medans snabba kolhydrater försämrar. Sockret gör också huden mer lättirriterad och bakterier trivs bättre i och på huden. Rosacea och acne påverkas av glykosen. Sockret är som en gödning för inflammationer.

Något som är på alla läppar inom hudvårdsindustrin just nu är C-vitamin, denna multifunktionella vitamin används flitigt både i behandlingar på salong och i hudvården hemma. C-vitamin jobbar framförallt som en kraftig antioxidant, motverkar fria syreradikaler i huden och skyddar hudens celler. Huden ljusas även upp, får ny energi och motverkar åldrandet.

Huden är uppbyggd i olika hudlager. Det översta lagret är vår överhud som ständigt byts ut, man tvättar, peelar, smörjer in överhuden för att hålla den mjuk och behaglig. De mellersta hudlagret, läderhuden, här är våra kollagena trådar belägna. För att stimulera dessa behöver man jobba mer på djupet med hudvård, exempelvis med kemiska peelingar. Retinol som är en form av A-vitamin används ofta till den typ av behandling, vilket också är en känd ingrediens som använd inom resultatinriktad hudvård för att effektivt jobba anti- age.

För att du som kund ska få den bästa behandlingen, analyserar vi och skräddarsyr behandlingen med produkter efter dina behov. För dig som bokar din fösta ansiktsbehandling eller går mer sporadiskt rekommenderar vi att börja med en Klassisk Ansiktsbehandling, där kan vi då lära känna dig och din hud och lägga upp en plan för din hudvård. För dig som behandlar huden mer regelbundet och vill jobba med resultatinriktad hudvård, rekommenderar vi någon av våra syrabehandlingar. I behandlingsmenyn blir du guidad till den behandling som passar dig. Under din behandling hjälper vi dig med hur du på bästa sätt tar hand om din hud med hemmavårds produkter och behandlingsupplägg för att uppnå din optimala hudhälsa.

Till oss kommer man för att få lugn och harmoni, vi finns här för dig och ditt välbefinnande.

shutterstock_412892593 (1)

Klassiska ansiktsbehandlingar

Våra klassiska ansiktsbehandlingar passar alla hudtyper. Vi gör alltid en hudanalys då vi ser vad just din hud behöver och vilka produkter vi kommer att använda i behandlingen. Här får du både en avslappnande och skön stund samt en renare och mer välmående hud.

Biolines ansiktsbehandlingar

Bioline är ett innovativt och modernt märke inom hud och kroppsbehandlingar som kombinerar de senaste behandlingsteknikerna med aktiva produkter för all hudtyper, med det bästa från naturen och det senaste inom vetenskap.

Dr Dennis Gross Skincare

Dr Dennis Gross erbjuder dermatologiska behandlingar som ger såväl synliga som långsiktiga resultat.

Massage

Klassisk djupgående massage som minskar muskelspänningar i kroppen. Hjälper vid träningsvärk, ökar cirkulationen och är allmänt uppmjukande.

Kroppsbehandlingar

Vi erbjuder ett komplett urval mycket aktiva ock unika kroppsbehandlingar med slankande, dränerande, uppstramande och avstressande effekter.

Kroppsbehandlingar special

Den mest effektiva metoden för att ta bort celluliter. Slankande och figurformande behandling som förbättrar hudens struktur och ökar cirkulationen.

Vaxning

Vi vaxar med varm- och kall vax beroende på vilket område som skall vaxas. Vill du ha permanent hårborttagning så väljer du vaxning med depilar.

Händer

Klassisk handvård- Vi filar och polerar dina naglar, tar hand om nagelbanden, lackar dina naglar och avslutar med en skön handmassage.

Fötter

Klassisk fotvård- Efter ett skönt fotbad, tar vi bort förhårdnader,filar dem, klipper naglar och slipar dem. Vi lackar dina naglar och avslutar med skön fotmassage.

Ögon

Färgning och formning av fransar och bryn

Öron

Behandlingen för dig som på ett behagligt och oskadligt sätt vill rensa hörselgångarna från allehanda föroreningar, framför allt vax och slaggprodukter.

Make up

Fest make up när du ska vara extra fin och Make up rådgivning när du vill få tips och lära dig att lägga en make up om passar just dig!

Natura Bissé

Sofistikerad elegans, innovation och effektivitet är grundstenarna i Natura Bissé, det berömda spanska familjeägda företaget, grundat 1979 av Ricardo Fisas. Globalt erkänt för banbrytande teknologi inom resultatdriven hudvård och spa-behandlingar i världsklass. Utsökt konsistens, avancerade formuleringar och prisbelönt forskning skapar den perfekta kombinationen för hälsosam, vacker hud i alla åldrar och för alla hudproblem.